• hondrosulf.png
  • Hondrosulf.png

ХОНДРОСУЛФ

ХОНДРОСУЛФ

 

За здрави стави!

Хондросулф е хранителна добавка, съдържаща хондроитин сулфат, която има трофично деиствие върху ставния хрущял, забавя дегенеративните процеси в ставите с артрозни промени, води до функционално възстановяване на ставите и намалява ставните болки и възпаление.

 

Остеоартрозата е едно от най-разпространените и чести ставни заболявания. 60-90 на сто от болните над 50-годишна възраст имат артрозни промени на периферните стави и гръбначния стълб.

Артрозата е хронично заболяване, което се дължи на първично увреждане (дегенерация) на ставния хрущял с последващи изменения в ставните структури – възпаление на синовиалната мембрана, уплътнение на ставната капсула, развитие на остеофити (т.нар. шипчета), калциране на хрущяла, разхлабване на лигаментите и др.


 

Главните биологични промени засягат основното вещество на хрущяла – намаляват или се загубват протеогликаните (сложни комплекси от глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, кератин сулфат, хиалуронова киселина и протеини). В резултат на тези промени ставният хрущял губи своя блясък, повърхността му става неравна, в дълбочина се формират ерозии, които оголват подлежащата кост, развиват се реактивни промени, последвани от уплътняване на ставната повърхност и поява на остеофити. При намалена подвижност на хрущяла и неравни ставни повърхности, движенията в засегнатите стави се извършват с по-голямо триене и се придружават от болки.

Хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат се намират нормално в човешкото тяло и служат за биосинтеза именно на протеогликаните в ставния хрущял. Те вземат участие и в синтезата на хиалуронова киселина в синовиалната течност, която „смазва“ ставните повърхности и има противовъзпалително действие.

При остеоартрозата е налице локален дефицит на хондроитин и глюкозамин сулфат. Приемът на Хондросулф като хранителна добавка коригира този дефицит, забавя дегенеративните процеси и има благоприятен ефект върху структурно-функционалното състояние на ставите, тъй като има трофично действие върху ставния хрущял.

DSC_9770.jpg
Катя Башур, нутриционист

 

Начин на употреба: по две капсули два пъти на ден с малко течност по време на хранене в продължение на два месеца. Дневният прием съдържа 1200 mg хондроитин сулфат. Препоръчително е курсът да се провежда през три месеца.

Хондросулф може да се комбинира с Мобилфлекс по следния начин:

І-ви вариант

Първият месец да се приема Хондросулф два пъти по две капсули дневно.

Вторият месец да се приема Мобилфлекс също два пъти по две капсули дневно.

ІІ-ри вариант

Двумесечният курс на прием включва по една капсула Хондросулф и една капсула Мобилфлекс два пъти дневно.

Нежелани реакции: не се наблюдават

Противопоказания: няма

Състав: Една капсула съдържа 300 mg хондроитин сулфат.

Опаковка: 120 капсули.