• vismed.png
  • Vismed.png
  • vismed_gel.png
  • vismed_light.png
  • vismed_multi.png

VISMED

Препаратите от серията VISMED® са създадени на основата на неалергизиращ, високопречистен натриев хиалуронат, добит чрез бактериална ферментация и предлагат най-доброто решение за облекчаване на усещанията за дразнене и сухота на очите.

При носене на контактни лещи, може да се накапва директно върху лещата.

Натриев хиалуронат - идеалната формула за лубрикация на очите!
Натриевият хиалуронат (НХ) е натриева сол на хиалуроновата киселина - биосъвместим полимер, който се намира естествено в човешкото тяло, в това число и очите, където изпълнява редица важни функции. НХ под формата на гел се използва от години в областта на очната хирургия. Благодарение на изключителните си физични и химични свойства, НХ под формата на разтвор е много близък до сълзите, което е причина за повишения интерес към тези форми като начин за лечение на усещания за дразнене и сухота на очите.

Вискоеластичност

Най-важното свойство на НХ под формата на разтвор е вискоеластичността, която комбинира вискозитета на течната форма и еластичността на твърдата форма, в зависимост от упражнения натиск. Когато се използва като очен лубрикант тази вискоеластичност на НХ стабилизира прекорнеалния слъзен филм и повишава максимално неговата устойчивост във времето. Когато окото е отворено (между отделните премигвания), молекулите на НХ не са обект на някакво натоварване и формират мрежовиден покривен слой, който създава вискозен, стабилен и дълготраен защитен филм върху повърхността на окото. При премигване, създаденото налягане предизвиква пренареждане на молекулите на НХ в прави паралелни линии, в резултат на което разтворът става по-малко вискозен и по-еластичен, което улеснява покриването на цялата корнеална повърхност. Това намаляване на вискозитета защитава НХ от отстраняването му от окото и осигурява по-добър комфорт.


vismed1.jpg

Между премигванята НХ формира дълготраен протективен слой.

vismed2.jpg

При премигване, създаденото налягане предизвиква пренареждане на молекулите на НХ в прави паралелни линии и лесно покрива цялата корнея.


Мукоадхезивност

Молекулите на НХ прилепват добре към прекорнеалния слъзен филм и така осигуряват ефективен и дълготраен покривен слой върху корнеята. За сравнение, проведените изследвания показват, че НХ показва значително по-добра мукоадхезия в сравнение с полиакрилацидните хидрогелове.

vismed3.jpg

Разтворът на НХ е мукоадхезивен


Мукомимикрия

Реологичните свойства на прекорнеалния слъзен филм се определят в най-голяма степен от муцина, който съдържат. НХ притежава вискоеластични свойства, много близки до тези на муцинния слой в слъзния филм,което е определящо за ефективността и поносимостта на НХ като очен лубрикант.


Задържане на вода

vismed4.jpg

Благодарение на своята спираловидна структура и хидрофилни свойства, НХ привлича и задържа голямо количество вода, като същевремено забавя нейното изпаряване. В резултат на това НХ ефективно овлажнява и същевременно удължава този ефект във времето.

Натриевият хиалуронат има полимерна структура и свързва голямо количество вода.

Лечение на повърхностен кератит

Биохимичните свойства на НХ предпазват корнеята от по-нататъшни увреждания посредством създаването на защитен слой върху нейната повърхност. НХ оказва благоприятен ефект при лечение на повърхностен кератит и чрез подпомагане на клетъчната миграция.

Свободни радикали

Молекулите на НХ притежават антиоксидантно действие и ефективно защитават очните тъкани от токсични и окислителни увреждания, причинени от свободните радикали. Очното приложение на НХ е абсолютно безопасно както при кратко, така и при продължително приложение.

 

vismed6.jpg

 

Vismed® gel

DSC_0099.JPG

 

VISMED® GEL е с най-висока концентрация на натриев хиалуронат - 0,3%.

Осигурява по-дълготрайно облекчение  на симптомите на сухота в окото.

Предлага се в опаковка от 20 стерилни монодози без консерванти.


big_multi.jpg

 

Vismed® 18%

 

Vismed multi Vismed Gel 18

Vismed® 0.18% е уникален продукт, който е разработен специално за лечение на усещания за сухота в очите.

Капките за очи Vismed® 0.18% са без консерванти и съдържат 0,18% натриев хиалуронат, съставка „Златен стандарт“ за облекчаване на сухото око. Vismed® 0.18% осигурява незабавно решение за сухи очи, като фино възстановява защитния слъзен филм на окото и поддържа очите влажни и спокойни за продължителен период.

Хидратиращите капки за очи на Vismed® 0.18% се предлагат в 2 варианта:

Кутия с 20 стерилни монодози без консерванти.

VISMED® MULTI  - мултидозов флакон от 10 ml без консерванти. Специалният карбонов филтър, намиращ се в горната част на флакона, гарантира запазване на стерилността до 3 месеца след отваряне. Флаконът съдържа 230 капки. VISMED® MULTI е идентичен с класическата версия на Vismed® 0.18% (еднодозови флакони), но е представен в интуитивен многодозов дозатор без консерванти. Бутилката е прецизна и има възпроизводима система за подаване на капки в лесно притискащ се мек, полимерен контейнер.


 

big_light.jpg

 

Vismed® LIGHT

DSC_0104.JPG

 

Съдържа 0.1% натриев хиалуронат.

Флакон от 15 ml.