Капки за очи

Капките за очи при оплаквания за сухота на окото са известни също като заместители на сълзи или омокрящи разтвори. Изборът на правилните изкуствени сълзи зависи до голяма степен от тежестта на сухото око. За засегнатите само от случайни симптоми са полезни леките капки за очи. Пациентите, които постоянно имат тежки симптоми, трябва да използват по-плътни препарати (гелове). Ако има алергия към консерванти или ако капките за сухи очи се използват много често, трябва да се използват капки без консерванти. Тези препарати обикновено се опаковат в единични дози или се предлагат в бутилки с капкомер със специална система за дозиране, като системата OSD, която не използва консерванти.

Съставки:

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е ендогенно вещество, което се среща при хората навсякъде, където трябва да се съхранява влага. Примери за това са стъкловидното тяло на окото и слъзният филм. Хиалуроновата киселина може да абсорбира и съхранява големи количества влага и да действа като заместител, лубрикант, но също и като транспортна среда за хранителни вещества. Със своите специални физични и химични свойства разтворите на хиалуроновата киселина са подобни на естествената слъзна течност. Поради това те са много популярни в офталмологията за лечение на сухота в очите.

Електролити

Роговицата на окото е без кръвоносни съдове - те биха влошили зрението - следователно тя трябва да бъде снабдена с хранителни вещества и кислород чрез слъзната течност. Ето защо някои капки за очи съдържат електролити за снабдяване или подхранване на роговицата.

Омега-3 мастни киселини

Естествените, ненаситени омега-3 мастни киселини играят важна роля за човешкото тяло – особено за очите. Противовъзпалителният му ефект повлиява положително при хронични възпалителни заболявания. Клетките са защитени от свободните радикали чрез техния антиоксидантен ефект.

Липиди

За да не се изпари слъзната течност, така наречените Мейбомиеви жлези образуват липидния слой на слъзния филм. Този липиден слой много често се нарушава при сухи очи. Заместителите на сълзата с липиди могат отново да стабилизират слъзния филм и да го предпазят от изпаряване.

еднократни дози

Опаковка от еднократни дози

Обикновено може да се използва веднъж, практична за в движение. Без консерванти.

дозатор

OSD

Приложете капките за очи с офталмологичния дозатор за изстискване

Opthalmic Squeeze Dispenser (OSD), както се нарича системата, която работи изцяло без консерванти, е разработена в Германия и работи като стандартна бутилка с капкомер. Благодарение на иновативната технология е възможно капките за очи да се използват до три месеца след отваряне. Микробите не могат да проникнат, разтворът остава стерилен. Лесен механизъм на затваряне, което гарантира качество на продукта. В допълнение, прозрачността на бутилката улеснява проверката на оставащото количество.

Качествени характеристики за капките за очи:

Трябва да обърнете внимание на тези качествени характеристики, когато купувате вашите капки за очи:

  • Хиалуронова киселина добита чрез ферментация

  • Без консерванти

  • Съвместим с всички контактни лещи

  • Стерилност