четка за сух масаж

Масажът е една от най-приятните и отпускащи процедури, която се практикува още от древността. Ползите за организма са наистина многобройни. Особено в периодите на стрес и безпокойство, какъвто всички ние преживяваме със световната пандемия, практикуването на лечебни масажи действа отпускащо и намалява излишното напрежение. Проведени са също така редица изследвания, които доказват благотворния ефект от лечебни масажи при различни заболявания. Някои от процедурите се прилагат от поколения и имат доказани ползи за здравето.

Повечето от нас прекарват повече от работния си ден, стоейки зад бюро. Подобна обездвиженост често става причина за проявяването на остра болка в раменете и врата. За щастие, масажът противодейства на вредата, която седенето в една и съща поза продължително време създава. Ако редовно си позволяваш удоволствието, което човек изпитва след един добър масаж, ще си спестиш липсата на подобен дискомфорт.

Масажната терапия е дар за организма. По време на масажа, освен че тялото и мускулите се отпускат, съзнанието се изчиства от постоянните мисли и тревоги, които ни съпътстват и морят през целия ден. Масажът е почивка и за ума.

Защо масажът се чувства толкова добре и има толкова много ползи за здравето?

  • Намалява безпокойство, безсъние и главоболие (чрез отделяне на хормони на щастието, като ендофрини);
  • Регулира кръвно налягане и дишане;
  • Помага при болки, спортни травми и контузии;
  • Редуцира целулит (чрез подобряване циркулацията на кръв към мускулите, съединителната тъкан и лимфните възли)

масаж

Ако имате време и възможност, отидете на масаж при специалист. Ако нямате, ще ви запознаем подробно с една процедура със страхотен ефект: сух масаж с четка с естествен косъм. Лесно, достъпно и с много ползи за организма.

  • Стимулиране на лимфната система - По-добрият лимфен поток в тялото означава повече и по-лесно изхвърляне на токсините, а от там и по-добро здраве.

 

  • Засилва кръвообращението и снабдява клетките с кислород и хранителни вещества. Намалява се опасността от развитие на разширени вени.

 

  • Ексфолиране на кожата. Сухият четков масаж е идеално средство за отстраняване на мъртвите клетки на кожата, което в прави забележимо по-мека още след няколко процедури.

 

  • Намаляване на целулита. Масажът действа от една страна директно на мастните депа, които се намират под кожата, а от друга – спомага за изхвърлянето на токсините от тялото ни и поддържане на здравословно тегло.

 

  • Енергизиране и подобряване на настроението. Направен непосредствено преди сутрешния душ, сухият четков масаж има способността да ни събуди по-добре от всяка чаша кафе.

 

  • Подобряване на перисталтиката. Едно от масажните движения по време на сухия четков масаж включва обтриване на корема в посока на часовниковата стрелка. Редовно изпълнявано това движение води до значително подобряване на перисталтиката, както при здрави хора, така и при такива, които се борят често със запек и стомашни проблеми.

Пробвайте тази процедура, снабдете се с хубава четка и ще се уверите сами колко прекрасно ще се чувствате.