Как да спрем цигарите лесно

Как да спрем цигарите лесно?

ОТКАЖЕТЕ ЦИГАРИТЕ – МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА СПРЕТЕ ДА ХЪРКАТЕ!

Вероятно сте чували много причини защо трябва да намалите или спрете да пушите. От намаляване на шансовете за развитие на заболявания като рак на белия дроб, до подобряване на кръвообращението (за да имате повече енергия). Но знаете ли, че спирането на тютюнопушенето също може да ви помогне да спрете хъркането?

Как цигарите причиняват хъркане?

Цигареният дим дразни и уврежда лигавицата на носната ви кухина и гърлото, причинявайки подуване и намаляване на еластичността на тъканта на дихателните пътища. Запушването на носните проходи може да ви принуди да дишате през устата, което може да доведе до хъркане или сънна апнея. Подуването на гърлото може да доведе до стесняване на горните дихателни пътища, ограничавайки способността ви да дишате свободно.

5 топ съвета, които ще ви помогнат да спрете да пушите

Може да е трудно да се прекъснат дългосрочните навици. Но правенето на малки промени в начина на живот може да ви помогне да започнете своето пътуване към живот без тютюнев дим.

1. Позитивно мислене

Мислете позитивно, вършете само положително. Може да сте опитвали да се откажете преди, но не позволявайте това да ви отчайва. Направете списък с причините, поради които искате да спрете, и го поглеждайте, когато започнете да се борите с вредния навик.

2. Направете план

Определете дата за отказване от тютюнопушенето и се придържайте към нея. Това е чудесен начин да се подготвите психически.

3. Приятел

Ако можете, вземете приятел, който също мисли да се откаже. Можете да се мотивирате един друг и няма да се чувствате сами.

4. Дръжте ръцете и устата си заети

Никотинозаместителната терапия (NRT) може да удвои шансовете ви за успех. Освен пластири има таблетки, таблетки за смучене, дъвки и спрей за нос. И ако обичате да държите цигара, има ръчни продукти като инхалатор или електронни цигари.

5. Движете се

Преглед на научни изследвания доказа, че упражненията - дори 5-минутна разходка или разтягане - намаляват апетита. Може дори да помогне на мозъка ви да произвежда вещества против жажда.

Помислете за използването на никотинов продукт

Вашият личен лекар може да ви предложи никотинова заместителна терапия. Може също да помислите да опитате електронни цигари. Въпреки че не са напълно безрискови, те са много по-безопасни от цигарите и могат да помогнат на хората да спрат да пушат.

Намерете онлайн поддръжници

Посетете групи във Фейсбук или други социални мрежи за онлайн поддръжка, включително приложения, общности. Така ще се мотивирате допълнително и няма да сте сами в това предизвикателство!