Катя Башур съветва: Как може да се забави процесът на стареене на кожата?

Катя Башур

Катя Башур е нутриционист, личен консултант и специалист по хранене. Вижте нейните съвети как да бъдем по-млади, по-енергични и вдъхновени за нови постижения:

Катя, как да подбираме храната си, така че да даваме на организма необходимото, за да сме здрави и млади?

ТОП 10 НА ХРАНИ, КОИТО ПОМАГАТ ПРИ КОСОПАД

ТОП 10 НА ХРАНИ, КОИТО ПОМАГАТ ПРИ КОСОПАД

Който и да попитате за съвет за косопад, едно от първите неща, които ще ви кажат е да погледнете диетата си. Изключително важна е добре балансираната диета, богата на хранителни вещества и витамини. Това означава да отидете директно към източника на проблема и да го прекъснете в зародиш (в случай, че не страдате от тежко състояние). Ако се чудите върху кои храни точно трябва да наблегнете, за да имате мечтаната гъста, обемна и лъскава коса, ето списък с най-силните храни, които помагат при косопад.

1. Спанак

Соевите изофлавони - фитоестрогените от които се нуждаем, наближавайки периода на менопауза

soya.png

Соята принадлежи към семейство Бобови и произхожда от Далечния изток. Днес тя е добре познат и използван продукт навсякъде по света, поради своята висока хранителна стойност. Соята е един от най-добрите източници на протеин и дори съдържа до два пъти по-големи количества от него, в сравнение с продукти от животински произход. В съдържанието й се открива значително количество есенциални мастни киселини и антиоксиданти, които имат безспорни ползи за здравето.

Защо хъркаме?

snoreeze1.png

ЗАЩО ХЪРКАМЕ И КАК ДА ГО ПРЕДОТВРАТИМ?

Когато спите, мускулите ви се отпускат, включително тези в гърлото. Тази релаксация може да доведе до стесняване на дихателните пътища, което затруднява белите ви дробове да вдишват и издишват необходимото количество въздух.