Как да се предпазим от вагиналните инфекции през лятото

вагиналните инфекции през лятото

Лятото е сезон от годината, по време на който се наблюдава повишена честота на вагинални инфекции и инфекции на уринарния тракт, като най-често срещаните през този период са гъбичните инфекции, вагинити, уретрити, цистити. Причината за този скок е високата температура и влажното време, които са предпоставка за развитие на инфекция. По тази причина спазването на определени правила по време на лятната почивка е от основно значение за репродуктивното здраве на жената:

Как да остареем красиво

Как да остареем красиво

Колкото и добре да живее, човек остарява. При жената този процес настъпва много по-драматично, отколкото при мъжа. Климактериумът е пословичен период в живота на нежната половина, свързан с изострена чувствителност, плачливост, безсъние, горещи вълни, склонност към депресии. Това е период, в който настъпва едно постепенно “загасване” на яйчниковата хормонална функция и намалява продукцията на естрогени.

Менопауза и пременопауза – какво е важно да знаем?

Menopause.png

Менопаузата и пременопаузата са етапи от живота на всяка жена, които не могат да бъдат избегнати. Те носят със себе си не само физически промени, но и хормонални, емоционални и психически изпитания, които поставят всяка жена пред истинско предизвикателство.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА GYNOFIT В АКУШЕРСКАТА ПРАКТИКА

cover_gynofit.jpg

Д-р Велев, II САГБАЛ „ШЕЙНОВО“ ЕАД. 

Мечтата на всяка жена е да роди бързо, лесно, с максимална безопасност за нея и бебето. Това обаче не винаги е така. При вагиналното раждане съществуват рискове за майката (травми, разкъсвания на меките родови пътища, сексуална дисфункция) и за плода( травми, хипоксия).

СОЕВИТЕ ИЗОФЛАВОНИ ЦЕННА ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА В ЗДРАВНАТА ПРОФИЛАКТИКА

showcase-3_0.jpg

Соята отдавна е призната като хранителен продукт, който се явява съвършен източник на белтъци. Соевите храни съдържат всички най-важни аминокиселини, необходими за изграждането и поддържането на тъканите в човешкия организъм.

ПОВЛИЯВАНЕ НА КЛИМАКТЕРИЧНАТА СИМПТОМАТИКА ЧРЕЗ ФИТОЕСТРОГЕНЕН ПРЕПАРАТ - SOYAVITAL

showcase-4.jpg

През последните години е налице изключителен интерес към соята и нейните деривати, както в научно-изследователски аспект, така и от гледна точка за практическото й приложение в храненето. Епидемиологичните данни показват, че хората от азиатските култури са с по-малък риск от някои видове карцином (рак на гърдата, на простатата, на дебелото черво), от сърдечно-съдови заболявания, остеопороза, както и от симптомите на естрогенния дефицит през климактериума и особено в постменопаузалната му фаза.