Няколко думи за офталмологията днес

очни-болести

Трудно е да си представим, че толкова субспециалности могат да съществуват за един малък орган като окото. Това показва колко сложно е то. Зрителната функция съчетава оптични и невро сензорни свойства и често се оприличава на фотоапарат. Предният очен сегмент със своите две лещи (роговица и леща) и ириса - диафрагма, реагираща на светлина и акомодация, представлява обектива и оптичния капацитет на окото.

Какво съдържат и как ни помагат капките за очи?

Капки за очи

Капките за очи при оплаквания за сухота на окото са известни също като заместители на сълзи или омокрящи разтвори. Изборът на правилните изкуствени сълзи зависи до голяма степен от тежестта на сухото око. За засегнатите само от случайни симптоми са полезни леките капки за очи. Пациентите, които постоянно имат тежки симптоми, трябва да използват по-плътни препарати (гелове).

Как да почистваме правилно клепачите си

Фитнес за клепачите

Почистването на клепачите с почистващи кърпички позволява премахването на пърхот, себумни отлагания и сраствания върху клепачите и в основата на миглите. Има и специални гелове за почистване, които се нанасят с памучен тампон. Те могат да се използват и са важни при всякакъв вид възпаление на клепачите и разстройство на мейбомиевите жлези, както преди или след хирургични интервенции в областта на очите.

Грижата за клепачите: как да правите нещо добро за очите си всеки ден

Знаетеличе2.png

Грижа за клепачите

ЕЖЕДНЕВНА РУТИНА - с правилната грижа може да правите нещо добро за очите си всеки ден!

Vismed - помощник за уморени очи

vismed_granny.png

Кой друг има гласа на баба си в главата си, когато чуе това изречение? Винаги, когато твърде дълго сте седели пред телевизора или екрана. Все пак има някаква истина в това предупреждение.

Твърде многото време пред екрана не само причинява главоболие, но може да увреди очите ви в дългосрочен план.

Какво може да се направи по въпроса?

Vismed – овлажняващи капки за очи - Д-р Силвия Белчева

cover_vismed.jpg

TRBCHEMEDICA е мултинационална фармацевтична компания със седалище в Швейцария. Терапевтичният фокус включва ревматология, офталмология и неврология. Понастоящем продуктите са лицензирани и се продават в повече от 40 страни в света.