ТОП 10 НА ХРАНИ, КОИТО ПОМАГАТ ПРИ КОСОПАД

ТОП 10 НА ХРАНИ, КОИТО ПОМАГАТ ПРИ КОСОПАД

Който и да попитате за съвет за косопад, едно от първите неща, които ще ви кажат е да погледнете диетата си. Изключително важна е добре балансираната диета, богата на хранителни вещества и витамини. Това означава да отидете директно към източника на проблема и да го прекъснете в зародиш (в случай, че не страдате от тежко състояние). Ако се чудите върху кои храни точно трябва да наблегнете, за да имате мечтаната гъста, обемна и лъскава коса, ето списък с най-силните храни, които помагат при косопад.

1. Спанак

Натурално решение при ставни проблеми

Натурално решение при ставни проблеми

Всеки ден милиони хора по света живеят и се справят с хроничната болка в ставите – коленете, ръцете, лактите, раменете. В повечето случаи неприятното усещане е причинено от най-често срещания тип артрит – остеоартроза. Това е и слабо място на доста от спортистите, особено в силовите спортове. Добрата новина е, че има начин да се справите с проблема, при това с натурални вещества, естествено съдържащи се в човешкото тяло. Става дума за комбинацията от глюкозамин и хондроитин.

Как да остареем красиво

Как да остареем красиво

Колкото и добре да живее, човек остарява. При жената този процес настъпва много по-драматично, отколкото при мъжа. Климактериумът е пословичен период в живота на нежната половина, свързан с изострена чувствителност, плачливост, безсъние, горещи вълни, склонност към депресии. Това е период, в който настъпва едно постепенно “загасване” на яйчниковата хормонална функция и намалява продукцията на естрогени.

Как да почистваме правилно клепачите си

Фитнес за клепачите

Почистването на клепачите с почистващи кърпички позволява премахването на пърхот, себумни отлагания и сраствания върху клепачите и в основата на миглите. Има и специални гелове за почистване, които се нанасят с памучен тампон. Те могат да се използват и са важни при всякакъв вид възпаление на клепачите и разстройство на мейбомиевите жлези, както преди или след хирургични интервенции в областта на очите.

Менопауза и пременопауза – какво е важно да знаем?

Menopause.png

Менопаузата и пременопаузата са етапи от живота на всяка жена, които не могат да бъдат избегнати. Те носят със себе си не само физически промени, но и хормонални, емоционални и психически изпитания, които поставят всяка жена пред истинско предизвикателство.

4 ПРИЧИНИ, ЗАЩО ХЪРКАТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Snoringduringpregnancy.png

4 ПРИЧИНИ, ЗАЩО ХЪРКАТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Може да звучи изненадващо, но до 30% от жените започват да хъркат по време на бременността си. Въпреки че често се появява в третия триместър, проблемът все още е често срещан на всеки етап.