Lubravisc.png

LUBRAVISC

Lubravisc® е вискоеластичен гел, предназначен за лечение на лека до умерена по степен остеоартроза на колянна и/или други стави.  

Продуктът смазва и защитава ставните структури, като подобрява характеристиките на естествено срещащата се във вътреставната течност хиалуронова киселина.

Lubravisc® съдържа 100% биосъвместима хиалуронова киселина от биологични източници, със състав, който е много подобен на този в синовиалната течност на здравата става.

Хиалуроновата киселина се среща естествено в тялото, включително в синовиалната течност и в хрущялите, където действа като лубрикант и амортисьор. Качеството на хиалуроновата киселина в синовиалната течност се влошава при остеоартроза, което води до намаляване на способността й да защитава, смазва и подхранва ставните тъкани.

Lubravisc® осигурява незабавно облекчаване на болката и подобрява механичната функция на ставата. Лечението е поддържащо и изисква проследяване  и последващи апликации през определен период от време, в зависимост от тежестта на ставната увреда. Lubravisc® е стерилен, непирогенен и биосъвместим разтвор с висока степен на чистота.

  • Произвежда се в Швеция от 1992г.
  • 100% биосъвместим.
  • Дълготрайно смазване и защита на ставата.
  • Без консерванти.
  • Облекчаване на болката и подобряване на механичната функция на ставата.
  • Съхранява се при стайна температура 2-25°C.

Приложение:

  1.    Lubravisc® е предназначен за лечение на остеоартроза на колянна и др. стави.
  2.          Инжектира се вътреставно.
  3.          Препоръчително е последваща апликация през определен период от време, в зависимост от тежестта на ставната увреда.