• soyavital_plus.png
  • Soyavital_plus

СОЯВИТАЛ ПЛЮС

Витални и магнетични със СОЯВИТАЛ ПЛЮС!

СояВитал Плюс е комбиниран препарат. Съдържа екстракт от изофлавони, извлечени от обвивката на соеви зърна от генетично немодифицирана соя, калций и витамин D3. Соевите изофлавони са вещества от групата на фитоестрогените (растителни естрогени) и имат структура и действие подобно на женските полови хормони (естрогените), но не са стероиди.

Хранителна добавка с широко профилактично действие:

 

        намалява риска от възникване и прогресиране на остеопороза

        облекчава симптомите на менопаузата

        намалява риска от атеросклероза

        намалява нивото на LDL - холестерола

        намалява риска от сърдечно съдови заболявания

 

Katia_SoyaVital_Plus
Катя Башур, нутриционист

Интересен е фактът, че сред населението на азиатските страни, където консумацията на соята е особено голяма, разпространението на сърдечносъдовите заболявания и остеопорозата е значително по-ниско от останалите региони. Освен това, при азиатките менопаузата не е съпроводена с така изразен дискомфорт, както у другите жени, а нервно-вегетативната симптоматика е значително по-слаба. В Япония например, терминът „топли вълни” дори не съществува. Тези особености са подробно проучени и е установено, че количеството изофлавони, излъчени с урината на японките е около 100 пъти повече, от това при европейските и американските жени.

В периода на климакс и менопауза настъпва постепенно угасване на яйчниковата хормонална функция, което води до намаляване продукцията на естрогени. Именно с това се свързват редица неприятни симптоми като топли вълни, изпотяване, сърцебиене, напрегнатост, променливо настроение и др.

В лечебната практика за повлияване на тези симптоми се прилагат редица естрогенни препарати. Това е т. нар. хормонално заместителна терапия. В някои случаи обаче, тя е противопоказана, а в други жените не желаят да се подложат на такава терапия по редица съображения. В тези случаи СояВитал Плюс е една добра алтернатива. Съществена промяна в женския организъм, свързана с настъпването на менопаузата, е прогресиращата загуба на минералното съдържание на костите. През първите 5 - 10 години от този период жените губят между 1 и 5% от костната си маса годишно. Така възниква реален риск от остеопороза, характеризираща се с патологично намалена костна минерална плътност и нарушена костнаархитектоника, при което костите стават крехки и чупливи, а фрактурите зарастват трудно.

 


Соевите изофлавони имат профилактично действие по отношение развитието на остеопорозата. В организма остеобластите - клетките, които изграждат костното вещество и остеокластите - клетки, които го рушат, непрекъснато си противодействат. Изофлавоните потискат остеокластите чрез инактивиране на ензима тирозинкиназа.

СояВитал Плюс съдържа калциий, под формата на лесно усвоимия калциев цитрат, който спомага за поддържане на необходимото съдържание на калций в костите и осигурява защита от остеопороза и последствията от нея.

СояВитал Плюс съдържа и витамин D3, гарантиращ резорбцията и натрупването на калция в костите, както и общото подобряване на калциевофосфорната обмяна.

СояВитал Плюс

• намалява риска от възникване и прогресиране на остеопороза - предотвратява резорбцията на костите и подобрява тяхната структура;

• облекчава симптомите на менопаузата - топли вълни, изпотяване, сърцебиене, напрегнатост и др.;

• намалява риска от атеросклероза, като укрепва съдовата стена и потиска пролиферацията на клетки в нея;

• намалява нивото на LDL - холестерол и увеличава нивото на HDL - холестерол;

• намалява риска от сърдечно съдови заболявания и техните усложнения инфаркт и инсулт;

• намалява риска от някои неоплазии - на гърдата, яйчниците, простатата, дебелото черво и др.

Това действие е свързано с потискането на редица ензими, свързани с регулирането и контролирането на растежа на клетките и тяхната диференциация.

Начин на употреба: 2 капсули дневно
Нежелани реакции: не се наблюдават.
Противопоказания: няма.
Състав: Всяка капсула съдържа 35 mg изофлавони, 75 mg калциев цитрат малеат и 100 UI витамин D3.
Опаковка: 60 капсули

Катя_Башур_СояВитал_Плюс
Катя Башур, нутриционист