Gengigel


След кариеса, другите най-често срещани заболявания в областта на устната кухина са гингивит и 

пародонтит. Възпалението на венците много често не се диагностицира навреме, тъй като противоположно на кариеса, болката се появява на по-късен етап.

Gengigel ® съдържа хиалуронова киселина - субстанция, която се намира естествено в съединителната тъкан на цялото тяло. Когато се поставя локално, той стимулира формирането на здрава тъкан.

Хиалуроновата киселина, активната съставка на Gengigel ®, е използвана от години за подпомагане фирмирането на нова съединителна тъкан.

Прилагането на хиалуронова киселина под формата на гел или разтвор укрепва клетъчната стена и позволява слепването на клетките помежду им, което води до по-бързо възстановяване на тъканите и увеличава резистентността към ново инфектиране.

Показания:
Възпалителни състояния (гингивити, кървене от венците и гингивални джобове), други травми на венците (нараняване, изваждане на зъб, следоперативно възстановяване и т.н.) и болестни състояния, при които лигавицата на венеца изисква увеличена концентрация на хиалуронова киселина.

Gengigel® линия за домашна употреба - избор на форма

Gengigel® gel
Средство на избор при лечение в акутния стадий на пародонталните заболявания е Gengigel® gel.
Физико-химичните характеристики на формата и нейната максимална адхезивност, заедно с активният ингредиент правят биологичното действие максимално ефективно.

Gengigel® liquid
Идеалното допълнение към лечението с гел.
Gengigel® liquid е перфектен и за поддържащо лечение.
Разтворът, който е готов за употреба (не се нуждае от разреждане), е много ефективен концентрат от активни ингредиенти, които пренасят хиалуроновата киселина бързо и ефективно до широки участъци, засегнати от възпаление.
Особено подходящ за хронични гингивити, при които се препоръчва ежедневна употреба, както и в случаи на дифузни улцерации на оралната мукоза.
Gengigel® spray
Предлага максимална практичност и удабство при употреба.
Лек и удобен, той може да се използва навсякъде и по всяко време. Подвижният накрайник на помпата позволява лесна и прицизна апликация върху засегнатия участък. Особено подходящ при орални улцери, предизвикани от механични фактори, при които директната апликация на гелната форма често е невъзможна поради силна болезненост.

Начин на употреба:
След хигиена на устната кухина, третирайте с Gengigel 3 до 4 пъти дневно в продължение на 3-4 седмици до пълното изчезване на всички симптоми.