Gengilel Baby

Нов гел за лечение на венците по време на зъбния пробив


Gengigel ® Baby е качествено нов препарат за локално лечение на венци при зъбен пробив. Съдържа хиалуронова киселина под формата на сол /хиалуронан/, донита по биотехнологичен път. Хиалуроновата киселина е естествен компонент на съединителната тъкан в тялото и се намира в особено големи количества във венечните структури. Има редица важни физиологични функции и участва в множество процеси за поддържане на състоянието на здравата лигавица. В случаи на увреждания и заболявания на меките тъкани в устата, хиалуроновата киселина се разгражда и намалява, което е свързано с редица патологични промени - възпаление, оток, зачервяване и съпътстващите ги болка, сърбеж, изтръпване. Хиалуроновата киселина (Gengigel ®), нанесена на мястото, бързо облекчава тези симптоми и влиза в редица взаимодействия, свързани с възстановяването на лигавицата.

Gengigel ® Baby е гел, предназначен за локално лечение и облекчаване на симпомите на зъбния пробив. Нанася се с втриващи движения, а ако това е невъзможно, известно количество от гела се аплицира директно от тубичката или с подходящ апликатор (например клечка с памуче) върху мястото на увреждане.

Препаратът има противовъзпалително, противооточно, регенеративно, противомикробно и известно обезболяващо действие. Не съдържа анестетик, алкохол, оцветители, консерванти и ментол, поради което по никакъв начин не дразни и не застрашава бебето. Има приятен вкус и аромат на мляко. Практически няма установени алергични реакции и други вредни взаимодействия. Няма мукозна абсорбция и не навлиза в кръвообръщението. Напълно безопасен е за употреба. Желателно е да се прилага 3-4 пъти дневно всеки ден до приключване на пробива на зъбите, тъй като проявява лечебен ефект, а не води само до временно обезболяване. Препаратът може успешно да се прилага и при лечение на афти, стоматити, херпеси, прехапвания, оперативни и други рани в устната кухина като средство, подпомагащо регенерацията на тъканите.

Gengigel ® Baby се разпространява в аптечната мрежа и се продава без рецепта.

Преди употреба прочетете упътването. Отпуска се без рецепта в аптеките.